Vrouw leest een brief

KPN verhoogt de prijzen van mobiele abonnementen met 2,3%

  • auteur Madelon

KPN-klanten opgelet! De telecomprovider voert de jaarlijkse inflatiecorrectie door, wat leidt tot hogere kosten voor mobiele abonnementen. Vanaf 1 oktober ga je dus meer betalen. Wil je weten welke abonnementen duurder worden en met hoeveel de prijzen stijgen? Je leest het hier!

Inhoudsopgave

    Prijsverhoging op basis van inflatie

    De prijsverhoging is gebaseerd op het inflatiepercentage dat door het Centraal Bureau voor de Statistiek is berekend voor de periode juli 2023 tot en met juni 2024. Deze is vastgesteld op 2.3%. KPN past deze verhoging toe op de basisprijs van het abonnement, waarbij eventuele kortingen die gedurende de looptijd van het abonnement van toepassing zijn, niet worden meegenomen.

    Bekijk ook: Internetproviders houden snelheid glasvezel bewust laag.

    Mag KPN zomaar de prijzen verhogen?

    De inflatiecorrectie is opgenomen in de algemene voorwaarden van KPN. Dit geeft KPN het recht om elk jaar een inflatiecorrectie door te voeren. Deze prijsverhoging is geen geldige reden om je abonnement kosteloos op te zeggen. De prijs van je abonnement wordt per oktober automatisch aangepast.

    Heb je een mobiele abonnement bij KPN?

    Dan ontvang je in september een brief of e-mail met details over de aankomende prijsverhoging. Sommige klanten zullen deze informatie ook op hun factuur zien, meldt KPN. Volgens de provider is de verhoging onvermijdelijk door de toenemende kosten.

    Man zit op de bank en kijkt op zijn telefoon

    Mobiel abonnement bij KPN opzeggen

    Als je niet tevreden bent, kun je overwegen je abonnement op te zeggen. Via 123opzeggen is dit eenvoudig te regelen. Vul je gegevens in, download de gratis opzegbrief en laat ons de verzending voor je regelen!

    Belangrijke overwegingen

    Houd er rekening mee dat KPN doorgaans een opzegtermijn van één maand hanteert. Ook is de inflatiecorrectie geen reden voor een kosteloze opzegging buiten de contractuele verplichtingen.

    Lees ook: Leveringskosten energieleveranciers fors gestegen, overstappen loont

    Conclusie

    KPN-klanten moeten zich opnieuw voorbereiden op hogere kosten voor hun mobiele abonnementen door de jaarlijkse inflatiecorrectie. Deze prijsstijging is opgenomen in de algemene voorwaarden, waardoor kosteloos opzeggen geen optie is.

    Landschap
    Golf