Een jongen met een YouTube Premium account

YouTube Premium: wat is het en hoe zeg je het op?

  • auteur Madelon

Voor mensen die helemaal gek worden van reclames biedt YouTube Premium uitkomst. Hoewel het YouTube Premium abonnement veel voordelen biedt, kan het zijn dat je op een gegeven moment je YouTube Premium-abonnement wilt opzeggen. Wij leggen je uit hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Inhoudsopgave

Wat is YouTube Premium?

Word jij helemaal gek van die reclames op YouTube? Dan heb jij wellicht een YouTube Premium abonnement. Gebruikers kunnen video's zonder advertenties bekijken, video's downloaden om offline te bekijken, en toegang krijgen tot YouTube Music. Daarnaast biedt de dienst YouTube Originals, exclusieve series en films geproduceerd door YouTube zelf.

Lees ook: YouTube komt met nieuwe Premium-abonnementen.

Verschillende opties binnen YouTube Premium

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar voor YouTube Premium:

  • YouTube Premium Family: Dit abonnement geeft tot zes gezinsleden toegang tot de voordelen van YouTube Premium voor een iets hogere prijs. Ideaal voor gezinnen die allemaal genieten van advertentievrij kijken.

  • YouTube Premium Jaarabonnement: Voor degenen die zich langdurig willen committeren, is het jaarabonnement een voordelige keuze. Het biedt een lagere prijs dan wanneer je maandelijks betaalt.

  • YouTube Premium Lite: Dit was een goedkopere optie waarbij je alleen advertenties kwijtraakt. Je had verder geen toegang tot de overige voordelen zoals offline afspelen of YouTube Music. Dit abonnement is in oktober 2023 afgeschaft.

Youtube logo op een iphone

YouTube Premium prijs

De YouTube Premium prijs varieert per land en het type abonnement dat je kiest. Het reguliere abonnement kost op dit moment meestal rond de €11,99 per maand, terwijl de YouTube Premium Family rond de €17,99 per maand ligt. Het YouTube Premium jaarabonnement kan een aantrekkelijke optie zijn voor degenen die willen besparen op maandelijkse kosten. Maar let op: google heeft recent prijsverhogingen aangekondigd.

Lees ook: YouTube Premium wordt duurder en abonnees gaan meer betalen.

Prijsverhogingen in november

Vanaf november zullen abonnees van YouTube Premium te maken krijgen met een prijsverhoging. Het individuele abonnement stijgt van €11,99 naar €13,99 per maand, terwijl studenten voortaan €8,99 zullen betalen in plaats van de huidige €6,99. De grootste prijsstijging betreft echter het YouTube Premium Family-abonnement, dat met maar liefst €8 per maand omhooggaat, van €17,99 naar €25,99.

YouTube Premium APK

Voor Android-gebruikers is er de mogelijkheid om via een YouTube Premium APK (een Android Package Kit) de app te downloaden buiten de officiële Google Play Store. Dit kan handig zijn in landen waar YouTube Premium nog niet beschikbaar is, maar let op: het downloaden van APK-bestanden van externe bronnen kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

YouTube website

Hoe kun je YouTube Premium opzeggen?

Vind je jouw abonnement door de aankomende prijsverhoging te duur geworden? Of wil je overstappen naar een ander abonnement? Het opzeggen van je YouTube Premium-abonnement is gelukkig eenvoudig. Hieronder geven we stapsgewijs aan hoe je dit kunt doen op verschillende apparaten.

YouTube Premium opzeggen via de website

  1. Ga naar YouTube en log in op je account.

  2. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer "Betaalde lidmaatschappen".

  3. Zoek YouTube Premium in de lijst en klik op "Opzeggen".

  4. Volg de instructies om je abonnement definitief te beëindigen.

Bekijk ook: Streamen van populaire series nu duurder dan een tv-abonnement.

YouTube Premium opzeggen op iPhone

Als je een iPhone gebruikt, volg dan deze stappen om YouTube Premium op te zeggen:

  1. Ga naar de Instellingen van je iPhone.

  2. Tik op je naam bovenaan de lijst om naar je Apple ID-instellingen te gaan.

  3. Selecteer "Abonnementen".

  4. Zoek YouTube Premium in de lijst en tik op "Opzeggen".

  5. Bevestig je keuze en je abonnement wordt beëindigd aan het einde van de lopende factureringsperiode.

YouTube Premium proefperiode opzeggen

Ben je in de YouTube Premium proefperiode en wil je opzeggen voordat je gaat betalen? Volg dezelfde stappen als hierboven, afhankelijk van je apparaat, en beëindig het abonnement vóór het einde van de proefperiode om kosten te voorkomen.

Vrouw zegt YouTube premium abonnement op

YouTube Premium opzeggen op Android

Ook op een Android-apparaat is het opzeggen eenvoudig:

  1. Open de YouTube-app op je Android-apparaat.

  2. Tik op je profielfoto in de rechterbovenhoek en ga naar "Betaalde lidmaatschappen".

  3. Selecteer YouTube Premium en tik op "Opzeggen".

  4. Volg de stappen om het abonnement te beëindigen.

Kan ik YouTube Premium opzeggen en later opnieuw activeren?

Ja, je kunt je abonnement op elk moment opnieuw activeren door dezelfde stappen te volgen en opnieuw een abonnement af te sluiten. Let wel op dat je niet altijd opnieuw kunt profiteren van de proefperiode.

Wat gebeurt er als ik mijn abonnement opzeg?

Wanneer je YouTube Premium opzegt, behoud je toegang tot de premiumfuncties totdat de lopende factureringsperiode is afgelopen. Daarna worden advertenties weer weergegeven en heb je geen toegang meer tot de offline video's of exclusieve content.

Lees ook: Het belang van kleine lettertjes bij abonnementen opzeggen.

Youtube Premium opzeggen met 123opzeggen

Opzeggen kan ook gemakkelijk met de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, download de brief en laat ons de verzending voor je regelen! Zo is YouTube Premium opzeggen zo gepiept!

Conclusie

YouTube Premium biedt tal van voordelen voor wie een advertentievrije en exclusieve YouTube-ervaring wil. Echter, als je om welke reden dan ook wilt stoppen met je YouTube Premium-abonnement, is het opzeggen eenvoudig via de website of de app, of je nu een iPhone of Android gebruikt. Vergeet niet om je proefperiode tijdig op te zeggen als je niet van plan bent te blijven.

Landschap
Golf