App icoontje van YouTube

YouTube Premium wordt duurder: abonnees gaan meer betalen

  • auteur Madelon

Google heeft aangekondigd dat de prijs van YouTube Premium binnenkort flink omhoog gaat. Voor een individueel abonnement betalen gebruikers voortaan €13,99 per maand, een stijging van €2 ten opzichte van de huidige prijs. Ook studenten en families zien een prijsverhoging tegemoet. De exacte datum waarop de nieuwe prijzen ingaan is nog onduidelijk, maar abonnees zijn al per november meer kwijt.

Inhoudsopgave

Prijsverhogingen voor iedereen

De nieuwe prijzen gelden voor zowel nieuwe als bestaande abonnees. Vanaf november zien huidige abonnees de hogere tarieven terug op hun factuur. Een individueel abonnement kost dan €13,99, terwijl studenten €8,99 zullen betalen in plaats van de huidige €6,99. De prijsverhoging voor het familie-abonnement is het meest opvallend, met een stijging van maar liefst €8, van €17,99 naar €25,99 per maand.

YouTube Music niet ontzien

Ook voor muziekliefhebbers is er slecht nieuws. De prijs van een individueel YouTube Music-abonnement stijgt van €6,99 naar €10,99 per maand. Het Music Family-abonnement gaat van €14,99 naar €17,99. Daarmee volgt Google de bredere trend van prijsverhogingen in de streamingsector, waar ook andere diensten zoals Netflix en Spotify recent hun tarieven verhoogden.

YouTube homepage op een laptop

Wat biedt YouTube Premium?

YouTube Premium biedt gebruikers een reeks voordelen die het kijken naar video's aangenamer maken. Zo kijk je zonder advertenties, kun je video's downloaden voor offline gebruik en blijven video's afspelen wanneer je de app op de achtergrond draait.

Extra voordelen van YouTube Premium

Daarnaast geeft het abonnement toegang tot YouTube Music, een muziekstreamingdienst die vergelijkbaar is met Spotify. Voor fanatieke gebruikers biedt Premium nog een extra functie: video’s in een hogere beeldkwaliteit van 1080p Premium.

Bekijk ook: YouTube komt met nieuwe Premium-abonnementen.

Goedkope abonnement verdwenen

Waar voorheen ook een goedkoper alternatief beschikbaar was, het zogeheten YouTube Lite-abonnement, heeft Google dit sinds oktober 2023 van de markt gehaald. Dit abonnement bood voor een lager tarief enkel het verwijderen van advertenties, maar nu lijkt er voor gebruikers geen goedkopere optie meer te zijn.

Prijsverhoging is extra zuur

Hoewel Google eerder beloofde met nieuwe abonnementsopties te komen, is daar tot nu toe nog niets van terechtgekomen. Dit maakt de recente prijsverhogingen extra zuur voor veel gebruikers.

YouTube logo op een telefoon

Youtube Premium opzeggen

Wil jij je YouTube premium lidmaatschap opzeggen omdat je op zoek bent naar een goedkoper abonnement? Met de prijsstijging en het verdwijnen van het goedkope abonnement, snappen wij dat je liever een abonnement afsluit die een stuk voordeliger is.

Zeg je abonnement op met 123opzeggen

Download daarom gratis de opzegbrief van 123opzeggen, vul je gegevens in en laat ons de verzending voor je regelen. Zo ben jij binnen een handomdraai van je YouTube Premium account af.

Conclusie

De prijsverhogingen van YouTube Premium en YouTube Music zullen abonnees flink in de portemonnee raken. Met het verdwijnen van goedkopere opties en de aanzienlijke stijging van vooral het familieabonnement, lijkt Google in te zetten op een premium ervaring voor een hogere prijs.

Landschap
Golf