Man haalt gezonde magnetronmaaltijd van Factor meals uit de magnetron.

HelloFresh ziet sterke toename in vraag naar kant-en-klaarmaaltijden

  • auteur Madelon

Van maaltijdboxen die je zelf moet bereiden, naar kant-en-klare maaltijden: Hellofresh ziet een verschuiving in populariteit. Mensen kiezen steeds vaker voor nog meer gemak, blijkt uit de kwartaal cijfers van HelloFresh. Het bedrijf haalt steeds meer omzet uit deze ready to eat varianten, terwijl de verkoop van de maaltijdboxen juist terugloopt.

Inhoudsopgave

    Verschuiving bij HelloFresh

    HelloFresh maakt een duidelijke verschuiving door in hun verkoopstrategie. De meest recente kwartaalcijfers laten zien dat het bedrijf steeds meer omzet haalt uit kant-en-klaarmaaltijden, terwijl de verkoop van hun traditionele maaltijdboxen afneemt. Dit Duitse bedrijf compenseert de teruglopende verkoop van de maaltijdboxen succesvol met de groeiende populariteit van hun kant-en-klaar opties.

    Omzet van HelloFresh

    Zo hebben de kant-en-klaarmaaltijden in de laatste periode een omzet van 496 miljoen euro opgeleverd, een indrukwekkende stijging van 56 procent vergeleken met het jaar ervoor. Deze cijfers onderstrepen dat meer klanten de voorkeur geven aan het gemak van kant-en-klaarmaaltijden.

    Vrouw haalt gezonde kant-en-klare maaltijd van HelloFresh uit de magnetron.

    Verwachtingen van HelloFresh directeur

    "De omzet uit kant-en-klaarmaaltijden maakt al een kwart uit van de omzet en we verwachten dat dit aandeel in de toekomst nog verder zal stijgen", schrijft eigenaar Dominik Richter in een verklaring. Hij verwacht bovendien dat de verkoop van magnetronmaaltijden dit jaar nog eens met 50 procent zal stijgen, vooral dankzij toenemende populariteit in de Verenigde Staten.

    Waar kan ik kant-en-klare maaltijden van HelloFresh kopen?

    Het bedrijf Factor is onderdeel van HelloFresh en verkoopt de ready to eat maaltijden via hun website. HelloFresh heeft Factor75, een bedrijf dat gespecialiseerd is in kant-en-klare maaltijden gericht op gezondheid en welzijn, overgenomen in 2020.

    Leestip: Vaste lasten van huishoudens stijgen door toenemende abonnementskosten.

    Zo werkt Factor

    Factor specialiseert zich in het aanbieden van maaltijden die vers, voedzaam en gezond zijn en deze maaltijden zijn klaar om opgewarmd te worden, wat je tijd bespaart in de keuken. Hun menu wisselt wekelijks en biedt opties zoals Keto, Paleo, low-carb, vegetarisch, plantaardig en eiwitrijk, ontworpen om een actieve en drukke levensstijl te ondersteunen. Deze maaltijden worden rechtstreeks aan de klant geleverd en zijn bedoeld om een gezond dieet te makkelijker te maken zonder dat dit ten koste gaat van de smaak of kwaliteit.

    De kosten van Factor maaltijden

    Een maaltijdabonnement bij Factor in Nederland begint bij ongeveer €8,49 per maaltijd. Deze prijs kan variëren afhankelijk van het aantal maaltijden dat je per week kiest en de specifieke maaltijdplannen die je selecteert. Factor biedt een flexibele abonnementservice waarbij je elk moment kunt aanpassen of annuleren, afhankelijk van je behoeften.

    Man eet een gezonde magnetron maaltijd van het bedrijf Factor meals

    Zijn de kant-en-klare maaltijden van Factor meals echt gezond?

    De magnetronmaaltijden zijn een uitstekende keuze voor wie gezond wil eten, maar niet elke avond tijd heeft om te koken. Factor legt de nadruk op de gezondheidsvoordelen van hun maaltijden door ze vrij te houden van geraffineerde suikers, gluten, soja, hormonen, antibiotica en genetisch gemodificeerde organismen. Het bedrijf zegt verse ingrediënten te gebruiken en gezonde, uitgebalanceerde maaltijden te bezorgen, die jij alleen maar even hoeft op te warmen.

    Overstappen van HelloFresh naar Factor meals

    Klinkt dit nu als muziek in de oren en maak je ook veel liever gebruik van de magnetronmaaltijden? Dan is het tijd om over te stappen naar Factor en de maaltijdboxen van HelloFresh op te zeggen. Om je HelloFresh abonnement op te zeggen, kun je eenvoudig inloggen op je account op de HelloFresh website en navigeren naar 'Accountinstellingen'. Daar selecteer je 'Planinstellingen', zoek je naar de optie 'Abonnement annuleren' en volg je de stappen om de annulering te bevestigen.

    Jonge vrouw gebruik haar laptop om HelloFresh op te zeggen.

    Opzeg deadline van HelloFresh

    Zorg ervoor dat je dit proces voltooit vóór de uiterste deadline, die meestal vijf dagen voor je volgende geplande levering is, om te voorkomen dat je nog een levering ontvangt en daarvoor in rekening wordt gebracht. Na het annuleren ontvang je een bevestigingsmail van HelloFresh.

    Bekijk ook: HelloFresh informeert klanten onvoldoende over abonnementen.

    HelloFresh opzeggen met 123opzeggen

    Bij 123opzeggen geloven we dat een abonnement opzeggen net zo eenvoudig moet zijn als het aansluiten bij een nieuwe dienst. HelloFresh opzeggen regel je dus eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen in de velden bij de opzegbrief. Is jouw opzegbrief klaar? Dan kun ‘m gratis downloaden en zelf op de post doen of het opzeggen overlaten aan onze verzenddienst.

    Landschap
    Golf