Laptop met google geopend op het scherm

KPN verhoogt prijzen: dit zijn je nieuwe abonnementskosten

  • auteur Jelle
  • Laatst geüpdatet:

Klanten van KPN opgelet! De telecomprovider voert opnieuw de jaarlijkse inflatiecorrectie door, waardoor de kosten voor internet zullen stijgen. Vanaf 1 juli 2024 zullen veel klanten hogere prijzen betalen voor hun internetdiensten. Welke abonnementen precies duurder worden en hoeveel de prijsverhoging zal zijn, lees je hier!

Inhoudsopgave

    De hoogte van de prijsverhoging

    Jaarlijks stijgen prijzen in Nederland door inflatie, wat ook de kosten van KPN beïnvloedt. Daarom past KPN in juli 2024 de prijzen aan volgens het inflatiepercentage van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor 2023 is dit percentage 3,8%. "Deze wijziging is lager dan het afgelopen jaar en is bescheidener dan andere aanbieders in de markt", laat KPN weten.

    Inflatiecorrectie voor bestaande klanten

    KPN heeft aangegeven dat de inflatiecorrectie uitsluitend van toepassing is op klanten met een Internet- en TV-abonnement. Deze correctie geldt niet voor extra diensten zoals ESPN Compleet, het Opnemen Pakket of KPN Veilig. Heb je een vaste telefoon? Dan verandert het tarief van 0,15 naar 0,155.

    Dit ga jij betalen na de inflatiecorrectie

    Hieronder vind je een overzicht van de abonnementssoorten, de huidige maandelijkse tarieven en de tarieven die je vanaf 1 juli 2024 per maand gaat betalen:

    • 100 Mbit/s: Huidige prijs: €42,50 – Vanaf 1 juli: €44,11 (verschil: €1,61)

    • 200 Mbit/s: Huidige prijs: €50,00 – Vanaf 1 juli: €51,90 (verschil: €1,90)

    • 1 Gbit/s: Huidige prijs: €52,50 – Vanaf 1 juli: €54,49 (verschil: €1,99)

    • 4 Gbit/s: Huidige prijs: €67,50 – Abonnementsprijs blijft ongewijzigd

    Man kijkt ontevreden naar zijn laptop

    Algemene voorwaarden van KPN

    Deze prijsverhoging is niet een geldige reden om je abonnement kosteloos op te zeggen. De inflatie correctie is namelijk opgenomen in de algemene voorwaarden van KPN. De prijs van je abonnement wordt dus per 1 juli automatisch aangepast.

    Heb je een internetabonnement bij KPN?

    Dan ontvang je binnenkort een brief of e-mail met details over de aankomende prijsverhoging. Sommige klanten zullen deze informatie ook op hun factuur zien, meldt KPN.

    Mobiel abonnement bij KPN opzeggen

    Als je niet tevreden bent en graag wilt opzeggen, hoeft dat gelukkig niet moeilijk te zijn. Je kunt natuurlijk telefonisch opzeggen, maar hou dan wel rekening met lange wachttijden en overtuigende verkopers. Voor je weet heb je verlengd in plaats van KPN opgezegd. Kies daarom voor KPN opzeggen via 123opzeggen met een opzegbrief. We hebben de brief alvast voor je klaargezet. Het enige wat nog mist, zijn jouw gegevens die je handig kunt invullen in het online formulier.

    Landschap
    Golf