Iemand kijkt Disney Plus op tv vanaf de bank

Prijsverhoging Disney Plus: meer betalen of reclames kijken?

  • auteur Jelle

De prijzen van Disney Plus gaan binnenkort flink omhoog. Abonnees staan voor een keuze: meer betalen of reclames accepteren. Wij zetten de veranderingen voor je op en rij, vergelijken de nieuwe tarieven met andere streamingdiensten en geven tips hoe je je abonnement kunt opzeggen.

Inhoudsopgave

    Prijsverhoging en nieuwe abonnementsopties

    Disney+ voert vanaf 17 oktober 1 een aanzienlijke prijsverhoging door. Het standaard maandabonnement zonder reclames stijgt van €9,99 naar €13,99 per maand. Om deze stijging te omzeilen, introduceert Disney+ een nieuw, goedkoper abonnement van €8,99 per maand. Het addertje onder het gras? Dit abonnement bevat reclame.

    Premium abonnement

    Daarnaast introduceert Disney+ een nieuw premium abonnement, genaamd “Premium”, voor €17,99 per maand. Dit premium abonnement biedt dezelfde voordelen als het standaard abonnement, maar met extra mogelijkheden zoals 4K-resolutie en vier gelijktijdige streams.

    Disney Plus op een tablet

    Reclames in streamingdiensten: een nieuwe trend?

    Disney+ is niet de enige streamingdienst die kiest voor abonnementen met advertenties. Ook Netflix introduceerde eerder dit jaar een soortgelijk model. Dit is een trend die we steeds vaker zien: streamingdiensten bieden goedkopere abonnementen aan, maar in ruil daarvoor moeten gebruikers reclames accepteren.

    Lees ook: Videoland verhoogt abonnementsprijzen: wat betekent dit voor jou?

    Vergelijking met andere streamingdiensten

    In vergelijking met andere streamingdiensten positioneert Disney+ zich nu in het hogere prijssegment. De concurrentie in de streamingmarkt wordt steeds heviger, met prijzen die blijven stijgen terwijl het aanbod zich verder uitbreidt. Hieronder een overzicht van de huidige tarieven van enkele populaire streamingdiensten:

    Netflix:

    • Basic met advertenties: €8,99 per maand
    • Standaard (zonder advertenties): €13,99 per maand
    • Premium (zonder advertenties, 4K UHD, HDR): €18,99 per maand

    Amazon Prime Video:

    • Prime-abonnement (inclusief Prime Video): €4,99 per maand of €49,90 per jaar (inclusief andere voordelen zoals gratis verzending)

    Disney+:

    • Standaard met advertenties: €8,99 per maand
    • Standaard zonder advertenties: €13,99 per maand
    • Premium zonder advertenties (inclusief 4K UHD): €17,99 per maand

    Hoe zeg je Disney op?

    Niet iedereen zal tevreden zijn met de nieuwe abonnementsopties van Disney+. Als je je abonnement wilt opzeggen, is het proces eenvoudig. Ga naar de Disney+ website en log in op je account. Klik vervolgens op je profielicoon en ga naar 'Account'. Hier vind je de optie 'Abonnement opzeggen'. Volg de stappen om je opzegging te bevestigen.

    Bekijk ook: Ook Disney Plus gaat stokje steken voor account delen

    Disney Plus opzeggen met 123opzeggen

    Bij 123opzeggen willen we abonnementen opzeggen zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom bieden we een gratis opzegbrief aan die je eenvoudig kunt invullen en downloaden. Geen zin om de brief zelf te versturen? Laat ons het regelen door gebruik te maken van de verzenddienst.

    Conclusie

    Met de aankomende prijsverhoging en de introductie van een nieuw abonnement met reclames, biedt Disney+ consumenten meer keuze, maar ook meer kosten. Voor sommigen zal dit een reden zijn om hun abonnement te heroverwegen, vooral als je de voorkeur geeft aan ononderbroken kijkplezier.

    Landschap
    Golf