Een man zit op de bank en kijkt geschrokken naar zijn factuur van Tele2.

Prijsverhoging op oude-Tele2 abonnementen vanaf 1 juli 2024

  • auteur Madelon

Vanaf 1 juli 2024 zullen de prijzen van oude Tele2 mobiele abonnementen stijgen door een inflatiecorrectie van 3,8%. Tele2 is onlangs overgenomen door Odido. Dit betekent dat klanten met een oud abonnement een hogere factuur zullen ontvangen. Maar wat houdt deze prijsverhoging precies in en welke klanten krijgen hiermee te maken?

Inhoudsopgave

    Wat is een inflatiecorrectie?

    Een inflatiecorrectie is een jaarlijkse aanpassing van prijzen gebaseerd op de consumentenprijsindex (CPI) om de stijgende kosten van goederen en diensten te compenseren. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent deze index jaarlijks, en bedrijven passen hun prijzen dienovereenkomstig aan om hun koopkracht te behouden.

    Hoe beïnvloedt dit Tele2-klanten?

    • Verhoging: De prijzen van bel-, SMS- en databundels zullen met 3,8% stijgen.
    • Startdatum: De aanpassing gaat in vanaf de factuur van juli 2024.
    • Uitzondering: Abonnementen afgesloten op of na 1 april 2024 worden niet beïnvloed door deze inflatiecorrectie.

    Wat is slimmer? Sim Only of een telefoon met een abonnement.

    Regels met betrekking tot opzeggen

    Hoewel deze prijsverhoging misschien ongewenst is, kunnen klanten hun abonnement niet kosteloos opzeggen vanwege deze wijziging. De inflatiecorrectie is opgenomen in de Algemene Voorwaarden van Tele2, wat betekent dat klanten zich hier contractueel aan hebben gebonden.

    Vergelijking met andere providers

    Tele2 is niet de enige provider die inflatiecorrecties doorvoert. Andere grote internet- en mobiele aanbieders in Nederland, zoals KPN, Ziggo en Online.nl, passen ook jaarlijks hun tarieven aan op basis van de CPI. Dit is een gebruikelijke praktijk binnen de industrie om economische schommelingen op te vangen en de operationele kosten te dekken.

    Geldt de prijsverhoging ook voor Odido-abonnementen?

    De prijsverhoging geldt ook voor Odido-abonnementen, maar op een ander moment en met een ander percentage. Voor Odido-abonnementen wordt de inflatiecorrectie in januari 2024 doorgevoerd, met een verhoging van 5,6%. Als je eerder een Tele2 mobiel abonnement had, wordt de inflatiecorrectie in juli 2024 toegepast, met een verhoging van 3,8%. Dit verschil komt doordat voor oude Tele2-klanten een andere berekeningsmethode wordt gebruikt.

    Mogen abonnementskosten zomaar verhoogd worden? Lees het in onze blogpost over abonnementskosten.

    Conclusie

    De inflatiecorrectie van 3,8% die Tele2 vanaf juli 2024 doorvoert, is een standaard maatregel die door veel providers wordt toegepast. Hoewel deze verhoging extra kosten met zich meebrengt, is het een gebruikelijke aanpassing om de inflatie te compenseren. Klanten moeten zich bewust zijn van deze veranderingen en begrijpen dat kosteloos opzeggen niet mogelijk is vanwege de contractuele voorwaarden.

    Online opzeggen via 123opzeggen

    Als je ervoor kiest om je abonnement op te zeggen vanwege de prijsverhogingen, kun je dit eenvoudig regelen via 123opzeggen. Deze service helpt je om zonder gedoe over te stappen naar een andere provider die beter past bij jouw budget en behoeften.

    Landschap
    Golf